LogoBlackAndWhiteTextBelow

Medicinsk Laser.
Necktrainer har blivit en succe och har redan hjälp ett flertal tillbaka från sjukskrivning och in i ett friskare liv. Nu tar Fysio 333 ett steg till i kvalitet och investerar i en Medicinsk Laserutrustning. GaAs-lasern (904 nm, infrarött - osynligt ljus) är bäst på problem av djupare slag såsom smärttillstånd och inflammationer i leder, muskler och senor. Exempel är onda ryggar, axlar, knän, tennisarmbågar, artroser i kroppens leder eller  ex  idrottsskador, oavsett om problemen uppstått genom förslitning, överbelastning eller annan orsak. Även bihåle- och öroninflammationer kan behandlas med framgång. Jag har personlig erfarenhet av Laserns effekt på djupare strukturer och skulle inte rekomendera den till mina kunder om jag inte kunde gå i god för behandlingstekniken. Därför kan jag som leg Sjukgymnast varmt rekomendera Irradias Med-Laserbehandling.

Necktrainer är framtagen av leg sjukgymnast Lars Stenvall på Fysio333 AB. Syftet med Necktrainer är att presentera en enkel men mycket effektiv nackträning för alla. När du monterat upp Necktrainer i en dörr eller ex ribbstol kan du träna din nacke i alla rörelseriktningar. Du kan via grundprogrammet träna avlastat genom lättare traktion, i fortsättningsprogrammet belastas nacken hårdare men du kan alltid avsluta träning i skön traktion. Du kan ta med din Necktrainer vart du än åker. 

En sträckning eller annan typ av muskelskada i jumsken eller i övrig lårmuskelatur är behandlingsbar. Min erfarenhet visar att rätt utför tejpning kan lindra smärtan direkt och förkorta läkningstiden med flera veckor. Har du gått med skadan länge? Ja då är det absolut på tiden att söka proffshjälp här på Fysio 333. 
Välkommen!

Fysio 333 AB Flyttar under början av november in till Storumans centrum. Ny adress blir Skolgatan 16 A våning 2. Bokningssystem , hemsida och FB sidorna finns kvar som vanligt.  Jag hälsar gamla och nya kunder välkomna till de nya lokalerna.  / Lars Stenvall

Jag har nyligen sålt gym-delen av mitt företag till Mattias Bäcklund. Detta kommer inte att påverka era medlemskap. Ni som har årskort har det tills det går ut. Det nya företaget med Mattias i spetsen tar över från den 1/11-2014. Gymmet kommer att flyttas till Storuman i Gamla Råsunda mekaniska lokaler. Detta kommer att ske omkring årsskiftet. De kvällspass som nu existerar kommer att följa med i kontraktet. Under ett par dagar kommer gymmet att vara stängt i samband med flytten till Storuman. Ni som nu är medlemmar påverkas inget mer än att gymmet flyttas från Stensele till Storuman. I mina ögon är Stensele och Storuman en sammanbyggd och enhetlig tätort så ni byter egentligen bara lokal. Det träningscenter som Fysio 333 nu är har byggts upp i etapper i syfte att skapa en träningsanläggning med statskvalitet, på en liten tätort. Detta har varit utvecklande och jag är helt trygg i att Mattias kommer att fortsätta utveckla Gymmet utifrån bla kvalitet och öppettider. Jag startade gymmet för 11 år sedan och det är nu dags för mig att gå vidare med att utveckla behandlingscentret av mitt företag Fysio 333. Jag söker en mindre lokal i Storuman för detta och ni kan gärna tipsa mig om lediga lokaler. Jag och min familj kommer att fortsätta vår träning på det nya gymmet. Till sist vill jag ödmjukt tacka er för det förtroende ni gett mig när det gäller gymmet. Utan ni trogna och underbara medlemmar hade inte Gymmet sett ut som det gör idag. All heder till er, ni är beundransvärda. Jag vill även här rikta min tacksamhet till alla ni som varit och är ledare på gymmets kvällspass. Ni är en stor tillgång för det samhälle ni representerar och ni har och kommer fortsätta att sprida er positiva energi till era medmänniskor. Ni bidrar stark till ett friskare samhälle med friskare människor. Det finns en del sorg i mitt beslut att sälja och en del glädje. Sorg över att släppa något jag lagt ner min själ i, glädje över att det jag byggt upp kommer att bestå i ny kostym. All lycka till er och vi ses även i fortsättningen på det nya gymmet. (Dela gärna detta, frågor omkring detta? skicka då helst ett mejl)

Välkommen att fira Hälsoveckan och 10 års jubileum 2014 på FYSIO 333!

Hälsoveckan är ett återkommande arrangemang på Fysio. Vi har tidigare kallat det för "öppet-husveckan" . I  år firar  företaget 10-årsjubileum!  Renoveringen av lokalen startade 2002 och pågick i 10 månader. Invigningen av Åbackens Gym & Rehab skedde 24e mars 2003 och företaget bytte sedan namn till nuvarande Fysio 333 AB 2013. Vi vill visa er aktiviteter som  finns och pågår varje dag  vid Fysio året runt.  Firandet pågår mellan 08:00-20:00 på dessa datum 19/5 och 20/5 &  22/5 - 23/5 -2014. Du kan ta med en kompis helt gratis denna vecka eller tipsa någon du vill hjälpa till ett friskare liv. Gymmet står öppet och våra kvällspass är öppna för fri bokning. Du bokar dina kvällspass HÄR.   Även Sjukgymnasten har öppet hus den 19/5 och den 23/5 från 08:00-16:00, du kan då komma på "drop in" för att få en bedömnig och snabb behandling, blir det kö får du vänta på din tur.  Under veckan lottas det ut ett par Spinningskor storlek 39 och ett presentkort på 500kr till valfri butik i Storuman/ Stensele. Allt du behöver göra är att besöka Fysio och fylla i namn och telefonnummer för att vara med i utlottningen.  Vill du lösa ett årskort under veckan , ja då kan du göra detta till 10% rabatt och dela upp den på två avbetalningar, första avbetalningen sker då den sista augusti 2014. Om du vill tipsa en lokal tidning om detta så är det helt OK  :)  Kom ihåg att den 21/5 är jag bortrest. Den Välkommen att investera i en hälsoresa för din  kropp och själ!

 

Under Kost föreläsningen lottade Fysion 333 AB ut ett presentkort värde 500kr. Detta vanns av Ida Ekbäck. Grattis Ida !


Massage är sköööönt! Massage är sköööönt!

Fredag den 31/1 mellan kl 14:00 fram 16:30 kommer du som medlem att få ta del av en massage-dag. Detta är sista praktikdagen för Sebastian och Jonathan. De kommer att ge gratis rygg / nackmassage 20 min per kund.  Det kommer att finnas två bänkar och de kommer att finnas i mitt behandlingsrum. Ingen bokning, bara kom och ta en köplats. Passar väldigt bra efter fredagsspinningen. Välkomna. :)

Rätt kost är viktigt Rätt kost är viktigt

Välkommen till en föreläsning omkring kost och träning/tävling. Den 30/1 kl 18:00. Anmäl dig via startsidan. Detta sker i samarbete med Unga Företagare Sebatsian Sjödin och Jonatahn karlsson.  FYSIO 333 AB lottar ut ett presentkort på 500kr bland de som anmäler och kommer till informationen.

Inte nog med ett nytt fullspäckat schema, på måndag kör vi även igång med årets första utmaning.
30-Dagars WALL SIT!
Stärk muskulatur i ben och core!
ANTAR DU UTMANINGEN?!
Anmäl dig till utmaningen via vår bokningssida & följ oss i utmaningen så har du möjlighet att vinna fina priser! (Passen du bokar är inga riktiga pass, bara anmälning till att deta)
Övningarna kan göras lika bra hemma som på gymmet, men ALLA gruppträningspass kommer att avslutas med utmaningen under perioden 13jan-11feb.

Välkomna att hänga på!!


Nu är utlottningen av priser i plankutmaningen klar. Men först och återigen, vilket engagemang ni alla visade i den här utmaningen! Fantastiskt bra jobbat!  Hela 29 personer var anmälda via vårt bokningssystem, men vi tror oss veta att det fanns fler än så som deltog. Kul!
Och priserna gick till... (fanfar):
T-shirt: Monica Larsson
Presentkort på 333 kr: Sofie Wiklund
Träningsväska: Jessika Sjöström
Spinningskor: Irene Lönnberg
Stort grattis till er!  Priserna finns att hämta under något av veckans kvällspass eller enligt överenskommelse.

Aj då, vad ont det gör! :) Aj då, vad ont det gör! :)

Vad är träningsvärk, kan det vara farlig?
Nej det är inte farligt med träningsvärk. Denna typ av smärta uppstår i det djupaste delarna av dina muskelfibrer, i det som heter myofibriller.  För ett antal år sedan trodde forskare att värken berodde på skador i myofibriller och muskelfibrer. detta stämmer inte alls och detta bekräftas av ny forskning. Träningsvärk uppkommer oftast vid muskelarbete under förlängning, ex utfalls och upphopp/nedhoppsövningar. Även vid statiskt arbete förbi smärtgränsen. Det som egentligen händer är att muskeln känner av en belastning som är kraftigare än kroppen förväntar sig. Då sker en snabb uppbyggnad i myofibrillerna och muskelfibrernas Z-band. Dessa stärks och en viss svullnad i dessa fiberområden uppstår, det är troligt att det är just svullnaden som smärtar. Om du är motionstränad och har extrem träningsvärk efter ett pass, så där så det smärtar ordentligt när du går i trappor, ja då är det bra om du tar det lugnt med träningen i ca tre dagar, du kan köra lättare träning, men inte samma tunga belastning som orsakade t-värken, under dessa dagar läker värken ut och muskeln stärks. Om du är elittränad ja då gäller lite andra regler, men det är det få som är. Det bästa är om du känner av träningsvärken på ett sätt där den inte ger smärta utan mer en känsla av "puls" i muskeln. I det stadiet kan du nästan känna hur musklerna stärks och blir större.  Jag säger enkelt så här, träningsvärk är bra, det visar att du utför din träning på rätt sätt. Extrem träningsvärk är inte farligt, men det är bra om du tar det lugnt i tre dygn ifall den uppstår. Skillnaden mellan skada och träningsvärk ser ut som följer-
Om du skulle få en kraftig blödning eller bristning i en muskelgrupp. ja då kommer smärtan intensivt i samma tillfälle som skadan sker, det gör djävligt ont på en gång.  Dessutom försvåras träning eftersom det skadade området smärtar vid belastning. Träningsvärk är nästan alltid som störst två dagar efter ett tungt t-pass och du får ingen ökad smärta i muskel under efterföljande träningspass.  :)
/ Lars S Leg Sjukgymnast.

År 2013 lider mot sitt slut, snart är jul och det nya året här. Jag önskar en God Jul & Gott nytt år till alla er som besökt Fysio 333 under detta år. Alla ni i Gymmet, sjukgymnastkunder, Healingkunder,ni som solar i solarierna, ni som kommer till våra kvällspass, utan er kan företaget inte existera. Under detta år har fram till nu 1796 st bokningar på våra kvällspass gjorts. ca 14 000st besök till gymmet har skett och nästan 600st behandlingar har genomförts. Vi har haft besök från både norr och söder i vårt avlånga land, från byar till våra största städer och från andra länder som USA, Tyskland, England, Holland etc. Träningsanläggningen håller hög kvalitet, både utrustningsmässigt och bland de utbildade ledarna för kvällspassen, vilket ofta bekräftas när vi får besök "utifrån". - Vilket stort gym, eller vilka superbra ledare du har på kvällspassen, får jag ofta höra av besökare. Nu kanske det blev skrytsamt, men eftersom det är 10 års jubileum ända fram till mars 2014, ja då är det befogat. Jag är stolt över företagets utveckling och hur det bidrar till stort tränings och behandlingsutbud i tätorten och kommunen.
Under December månad kan nya medlemmar, ni som har terminskort, månadsfaktura, halvårskort eller något månadskort köpa ett medlemskap till 15% rabatt (600kr). Ni kan se detta som en julklapp från Fysio 333 AB. Passa på innan December är slut. Detta innebär att ni för 65 kr/vecka eller 9,30 kr/dag har 100% tillgång till hela gym-anläggningen, alla våra kvällspass och fri massage i massagestolen 365 dagar/år. Om du redan är årskortsmedlem och lyckas värva en ny medlem på ett år under december 2013 , ja då får du 15% rabatt när du skall förnya ditt medlemskap. Jag och mina kära ledare ser fram emot 2014, vi hoppas att ni kommer till oss lika flitigt då som nu. Det är ni som lyfter anläggningen och säkrar utbudet för framtiden. Vi ses på FYSIO 333 AB. / varma hälsningar
Lars Stenvall leg sjukgymnast, leg Reconnectve healing och Frekvens 333 förmedlare.Team-Styrka Team-Styrka

Nytt kvällspass endast för Fysio 333 medlemmar
Styrketräning individuellt i grupp för medlemmar vid Fysio. Här får du guidning och träningstips av Unga Företagare Jonathan Karlsson & Sebastian Sjödin via deras egna företag "Stronger than Yesterday" Du betalar 50kr /person kontant till dem när du besöker detta pass. Passet är öppet för bokning onsdagar start 4/12 kl 17:30

Sara Johansson Sara Johansson

Under temakvällen Styrketräning med unga företagarna Sebastian Sjödin och Jonathan Karlsson, lottades ett presentkort ut värde 333kr. detta vanns av Sara Johansson . Grattis Sara

Anki W Anki W

Det blev Anki Wiklund i Göteborg som vann ett presentkort på Stadium värde 333kr. Det kommer att lottas ut fler presentkort via vår Face Book sida. Passa på och klicka  HÄR  så kanske du vinner nästa gång. Anki hälsar till alla på Fysio 333 en glad första advent ;)

Tjuvstarta ditt nyårslöfte! Från 2014 måste man ha ett löst medlemskap på Fysio 333 för att kunna besöka våra kvällspass. Detta innebär att terminskorten blir överflödiga och tas bort som alternativ. Den som ev har kvar ett 10/20 kort använder det klart även under 2014. Under December månad kan du som inte har ett fullvärdigt medlemskap lösa det med 15% avdrag, alltså 600kr i rabatt. Passa på och tjuvstarta ditt nyårslöfte och lös ditt årskort under december månad. Kostnaden kan delas upp på 4st delfakturor. FYSIO 333

Det existerar just nu ett litet el-fel på träningsanläggningen vilket uppstått efter stormen. Detta kommer att åtgärdas så snart det bara går. 

Ungdomsföretaget via Luspengymnasiet STY håller den 2/2 kl 18:00 en tematräff med fokus på nytänkande och inspiration omkring styrketräning. Grunderna inom styrketräning! Allt börjar med en tanke om att förändra, att ändra på vardagen till något helt annorlunda. Vi finns här för att hjälpa dig att komma igång! Var börjar man? Hitta din egen motivation, ex  viktnedgång, forma kroppen, bli starkare, det som är viktigast för din motivation till träning.  Begränsat antal platser, boka via startsidan.
Ett Presentkort värde 300 kr, via Fysio 333 AB lottas ut bland de som besöker denna föreläsning.

Fysio 333 har investerat i rörelsevakter för belysningen i träningsanläggningen. Vissa har trott att vi har stängt på dagtid, men det är lika öppet nu som tidigare. Jag har gjort denna investering i syfte att ha ett så grönt tänk av driften som möjligt. Detta gör att jag kan hålla nere priserna på medlemskapen riktigt bra. Ett fullt medlemskap vid FYSIO 333 kostar bara 10,95kr /dag. För studerande och Pensionärer endast 6,50kr/dag. Snittpriset per dag är 8,75kr/dag. För denna summa har du tillgång till ett modernt Gym & Kvällspass 365 dagar /år.
Från vecka 48 har ni möjlighet att boka er PT , kostråd eller T-program via Sebastian Sjödin tele 076 800 42 53 & Jonathan Karlsson tele 072 22 95 800. De finns här på praktik via Luspengymnasiet några veckor och kör detta genom ett tillfälligt eget företag.
LÄS DETTA! Sponsorer avgör folkhälsan i Sverige Så här års tävlar Cancerfonden, myndigheter och dermatologer i att varna för UV-ljus. Vad som inte sägs är att vi utvecklats i 4 miljoner år till ett liv i solen och övertygande forskning visar att UV- ljuset är den bästa förebyggande behandlingsformen mot cancer. Karolinska Institutet deltog i en studie på 4 miljoner personer i 13 länder som visade UV-ljusets positiva hälsoeffekter. Det är främst D-vitamin från UV-B ljus som har en dokumenterat positiv effekt mot cancer. Generella råd att undvika solen blir därför kontraproduktiva och bidrar till ökad ohälsa. Det finns även flera studier som visar att regelbundet solande minskar risken för hudcancer och oregelbundet solande med risk att bränna sig samt överdrivet bruk av solskyddskrämer är huvudorsakerna till ökningen av hudcancer. Solmotståndarna vill visa så höga hudcancersiffror som möjligt och redovisar bara incidens. Numera tar man även med Basalcellscancer i statistiken, en icke dödlig cancer som står för 95 % av alla fall. Det finns en rädsla hos hälsoföreträdare att framstå som oseriösa om man rekommenderar solning i solen eller i solarium. Detta trots att varje cell i kroppen har en mottagare för D-vitamin och att vi är genialt konstruerade för att dagligen vistas i solen. Vem har då bestämt att UV-ljuset är farligt för oss? Cancerfonden annonserade nyligen med bild på en likkista och solarium ihopsatta och med det påstår man att solarier (läs UV-ljus) dödar. Påstående är falskt och saknar stöd i forskning. Trots det vågar ingen kritisera dem. Varför propagerar inte Cancerfonden istället för en moderat solning när det finns övertygande forskning om UV-ljusets förebyggande effekter på cancer? Professor Giovanucci vid Harvard sa redan 2005 att ”för varje person som dör av hudcancer dör 30 fler på grund av D-vitaminbrist”. Svaret finns som ofta att finna i pengar. Cancerfonden ingår i European Cancer Leagues som sponsras av främst L’Oréal. Är det så att L’Oréal bidrar med pengar för att ingen ska ifrågasätta det faktum att solskyddskrämer är en av de främsta orsakerna till ökningen av hudcancer? Solskyddskrämerna lurar oss att tro att vi är skyddade men de bidrar till en överexponering av UV-A ljus med risk för att hudceller muterar.
Ge dina magmuskler en riktig boost innan jul genom att hänga med oss i plankutmaningen som cirkulerar här på facebook! Delta samtidigt i en utlottning av bland annat en träningsväska, spinningskor och fler fina priser :) Så här går det till: gå in och anmäl dig på något av passen som heter "Plankutmaningen" och ligger ute i morgon, på torsdag eller fredag. OBS! Passet är inget riktigt pass på gymmet utan bara ett sätt att anmäla dig till utmaningen! Sen kör vi plankan i 30 dagar enligt schemat nedan tillsammans. Vi startar i morgon efter zumbapasset och spinningpasset med 20 sekunders planka. Är du inte på något av de passen, gör du din planka hemma. Sen avslutar vi varje pass vi kör under de kommande 30 dagarna med plankutmaningen. Mellan passen kör du din planka hemma, på jobbet eller där du tycker att det passar ;) Varje dag kommer vi att pusha för utmaningen på facebook så att du vet hur många sekunder du ska köra. Den 12 december avslutas utmaningen på Fysio Fitness-passet och därefter lottar vi ut priserna bland alla er som varit med oss. Visst hänger du på? :D Gå in och anmäl dig så kör vi! :D //Sandra, Anna, Petra, Maria, Lovisa, Marléne, Thina och Lars ANTAR DU UTMANINGEN?!
Från den första Januari 2014 kommer du som har månadsfaktura på ditt årskort att få 4st samlingsfakturor i stället för en per månad. Slutsumman blir densamma. I slutet av December 2012 betalar du då för jan-feb och mars. 999kr sedan i Mars kommer en ny för apr-maj-juni etc.